Együttműködés jöhet létre a Concerto Budapest és Keszthely között (tvkeszthely.hu)

A közös együttműködés reményében látogatott Keszthelyre a Concerto Budapest zenekar társadalmi kapcsolatokért felelős menedzsere a héten. Devich Gábor a város szakrális helyeit és a Balaton-partot vette szemügyre. Elmondta, Keszthelyen nagyon kreatív tervek vannak a kulturális élet megújítására és ebben készülnek együttműködni az önkormányzattal.

 

Concerto Budapest hazánk egyik vezető nagyzenekara. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos koncerttermeibe is meghívást kapott. A zenekart 2007 óta Keller András igazgatja, akinek a munkásságát Kossuth-díjjal ismerték el március 15-én.

Csütörtökön délután a szimfonikus zenekar képviselője Keszthelyre látogatott, ahol a  város szakrális helyeit járta végig. Devich Gábor ellátogatott a zsinagógába, amelynek történetét és adottságait Rejtő Gábor mutatta be. Ezt követően a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomba sétáltak át, ahol szintén szemügyre vették az épület adottságait.

„A Concerto Budapest Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara. Jellegzetesen szenvedélyes előadásmóddal, a legfiatalabb átlagéletkorral rendelkező, nemzetközileg ismert zenekarról beszélünk. Keszthely városában nagyon új és kreatív tervek vannak a kulturális élet megújítására vagy újszerű megközelítésére és ebben készülünk együttműködni” – tájékoztatott a Concerto Budapest társadalmi kapcsolatokért felelős menedzsere.

A keszthelyi zsinagógát és a templomokat, mint lehetséges koncerthelyszíneket vette szemügyre Devich Gábor. A szakember elmondta, elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy a térben hogyan fér el az együttes, illetve, hogy milyen a helyszín világítása és akusztikája. Ugyanakkor az adott helyszínek adottsága vagy különleges volta meg is szólítja a zenészeket. Keszthely város vezetése fontosnak tartja, hogy a járvány ellenére is folyamatosan tervezzen és keresse a különböző lehetőségeket. Ezért is fogadták nagy örömmel a Concerto Budapest megkeresését.

„Járványhelyzet van, de ez nem akadálya annak, hogy a járványhelyzet utáni időkre ne készüljünk. Nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy a Concerto Budapest felkereste Keszthely várost, hogy együttműködési szándékát fejezze ki. Különösen úgy, hogy Keller András, a zeneigazgató, a Concerto Budapest zeneigazgatója Kossuth-díjas kitüntetésben részesült március 15-e alkalmából. A tegnapi napon Devich Gábor urat láttuk vendégül, aki a társadalmi kapcsolatokért felelős. Azokat a helyszíneket, lehetőségeket kerestük fel, ahol ők kisebb vagy nagyobb zenei csoportokkal felléphetnének” – emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A szakrális helyek mellett Devich Gábor a Balaton-partot is meglátogatta. A szakember elmondta, ő maga Balatonfüreden és a Káli-medencében volt ismerős, így most rácsodálkozott, hogy Keszthelyen mennyi páratlan szépség van. A Concerto Budapest és Keszthely önkormányzatának első találkozója sikeres volt, az együttműködés további részleteiről majd a konkrét tervek kidolgozása után adnak bővebb tájékoztatást – a Keszthelyi TV híradása szerint.