Együttműködés a közbiztonságért (veol.hu)

Vadászok, erdészek, halászok, természetvédelmi őrök, közterület-felügyelők, polgárőrök és a rendőrök értékelték az elmúlt évben közösen végrehajtott szolgálatokat, az eredményeket a Balatonalmádi Rendőrkapitányságnál, közölte a rendőrség.

A különböző rendészeti feladatokat ellátó szervek képviselőit hívták tanácskozásra a rendőrök Balatonalmádiba 2018. február 28-ra, a helyi rendőrkapitányságra a 2017-ben rendszeresen ellátott közös szolgálatok tapasztalatainak értékelése és a 2018. évi feladatok egyeztetése céljából. Linczmayer László rendőr alezredes, kapitányságvezető köszöntőjében többek között méltatta a kitűnő együttműködést, majd Vágfalvi Attila rendőr őrnagy tartott összefoglaló tájékoztatót a Balatonalmádi Rendőrkapitányság és az Egyes Rendészeti Feladatokat Ellátó Szervek (ERFESZ) 2017. évi közös tevékenységének területi sajátosságairól, az ellátott szolgálatokról, az intézkedésekről, illetve azokról a tapasztalatokról, amelyeket idén is hasznosíthatnak. Éliás Gábor rendőr őrnagy hangsúlyozta, hogy a baleset-megelőzési akciók, térfigyelő rendszerek kiépítése jelentősen hozzájárult a közbiztonság megerősítéséhez.

Anda György rendőr ezredes, a Veszprém megyei rendőr-főkapitány rendészeti helyettese hozzászólásában kiemelte a balatonalmádi rendőrök és a társszervek közötti aktív és hatékony együttműködést, amely az eredményekben is megmutatkozik. Köszönetét fejezte ki a polgárőr egyesületeknek, elismeréssel beszélt az önkéntes, illetve a rendészeti feladatok végrehajtását támogató tevékenységükről.

A tanácskozás megerősítette a jelenlévőket abban, hogy a különböző szakterületről érkező tudás és tapasztalat, valamint az együttműködés a fás, bokros területek, vízpartok jobb megfigyelését teszi lehetővé, illetve segíti az azonnal és szakszerű intézkedéseket