Együtt vitorláztak a nehéz sorsú fiatalok a LáriFárival (sonline.hu)

Több száz gyermeknek szerzett felejthetetlen élményt a nyáron a kaposvári Lárifári Alapítvány. Májusban és augusz­tusban négy alkalommal szerveztek jótékonysági vitorláztatást az alapítvány tagjai nehéz sorsú fiataloknak a Balaton különböző helyszínein.

Kerekesszékesek, állami gondozottak, nehéz sorsú és daganatos betegséggel küzdő gyermekek és családjaik tölthetnek el egy teljes napot az alapítvány önkénteseinek és a program létrejöttét segítő társaságoknak köszönhetően.

Paskáné Hosszú Adrienn a LáriFári Alapítvány vezetője a sonline.hu-nak elmondta: hetedik éve zajlik a programuk, aminek első állomása a balatonkenesei kikötő volt. Ezen a kerekesszékes regattán Kaposvárról a Napsugár Módszertani Központból, a Vadvirág Alapítványtól, és Nagyatádról is érkeztek fiatalok és felnőttek is egyaránt. A jótékonysági programon a legtöbb alkalommal tizenöt hajó futott ki a kikötőkből, és mintegy kétórás időtartamban a kezdeményezést a hajójukkal és jelenlétükkel támogató vitorlázóknak köszönhetően különböző játékos feladatokkal fűszerezve részesülhetnek a résztvevők a regattázás élményében. A szervező hozzátette: minden egyes út más hangulatú, és minden esetben megérinti a résztvevők hálája és szeretete.

Augusztusban két alkalommal indultak útra a hajók, elsőként az SOS Gyermekfalu szociálisan hátrányos helyzetű fiataljaival Balatonfüredről, másodszor pedig egy hatvanfős társaság vitorlázott Tihanyban. Idén a Böjte Csaba által alapított székesfehérvári Szent Imre Iskolaház mélyszegénységben élő gyermekei is részt vettek a programon, valamint pécsi állami gondozott gyermekek is, akik közül néhányan először jártak a magyar tengernél.

A nyarat lezáró esemény a balatonlellei Tűzmadár Regatta lesz, szeptember 6-án, amelyre 150 résztvevőt várnak az ország különböző pontjain működő gyermekonkológiai centrumokból, többek között Budapestről és Szombathelyről érkeznek családok – tudósít a sonline.hu.