Egyre több látogató érkezik magánrepülővel a Balatonhoz (sonline.hu)

Idén összesen húszezer utas érkezésével számolnak a nyugat-balatoni sármelléki repülőtéren. Benkő Attila, a repülőtér ügyvezetője elmondta: az utóbbi időszakban a kisgépek érkezése, a magáncélú repülések száma megnőtt, egyre többen érkeznek sportrepülőgépekkel, illetve kisebb méretű repülőgépekkel a Balatonhoz a nagy kereskedelmi járatok mellett.

Sármellékre jobbára charter járatok érkeznek, ezek közvetlenül a célállomásra tudják juttatni az utasokat a menetrend szerinti járatoknál alacsonyabb áron, ezért kedvelt ez az utazási forma.

A téli forgalmuk elmaradt a szokásostól, de a nyári szezonnal elégedettek. – Sokszor ér az a vád minket főként a közösségi médiában, hogy miért nincs több helyre járatunk. A járatokat nem a repülőtér indítja, de mi készen állunk a fogadásukra – mondta Benkő Attila. – 2021-ig infrastrukturális fejlesztések lesznek nálunk, ami jelentősen érezhető járatszám-növekedést eredményezhet, és megélénkülhet a menetrend szerinti forgalom.

Jelenleg a legtöbben Németországból érkeznek a sármelléki repülőtérre, hagyományosan az idősebb korosztályból, akik a gyógyvizeket és a gyógykúrákat keresik a Balatonnál. A magyar tengernél üdülő cseh és lengyel turisták számának emelkedése nem érinti a repteret, mert ezek a vendégek főként autóval érkeznek – írja a sonline.hu.