Egyre népszerűbb az új tihanyi instant körtúra (csupasport.hu)

A Groove Trails tavaly ősszel indította el a Helka Kört, a gyorsan népszerűvé váló túrát teljesítve 15 vagy 36 kilométeren járhatjuk be a Balaton-felvidéket. A szervezők mindeközben a jótékonyságra is figyelmet fordítanak.

 

A Groove Trails zöld, innovatív instant túráiról már többször írt oldalán a Csupa Sport, a legfrissebbet tavaly ősszel a Tihanyi-félszigeten jelölték ki. A 15 és 36 kilométeren teljesíthető, a leghíresebb balatoni monda mesebeli szépségű alakjáról elnevezett Helka Kör a térképre szív alakot rajzolva fűzi fel a látnivalókat a tihanyi apátságtól kezdve a Belső-tavon és az Aranyház gejzírkúpon át a magaslatok és az Őrtorony-kilátó nyújtotta lebilincselő panorámán keresztül egészen a Barátlakások titokzatos romjaiig.

 

„A koncepció az elsők között, már tavaly tavasszal megfogant a fejünkben, de sok időt vett igénybe, amíg alaposan bejártuk a helyszínt és kijelöltük, így csak nemrég indítottuk el”

– mondta a Helka Kör indításáról Marosi Bence, a Groove Trails egyik alapítója.

“Tihany könnyen megközelíthető, nagyon látványos hely, a tizenöt kilométeres körtúrán a rövid távhoz képest pedig különösen sok a látnivaló.”

– tette hozzá.

A Groove Trails célja, hogy újat mutasson, innováljon és valami formabontóval álljon elő az instant túrák „piacán”. A legzöldebb instant túrákat igyekszik kínálni a túrázóknak – az erre irányuló törekvést jelzi, hogy a nettó nevezési díjak 10 százalékát két, természetvédelmi célokat megvalósító közhasznú egyesületnek, a Rainforest Trustnak és az Erdőmentők csapatának ajánlják fel, és vannak törekvések, hogy a támogatott kör később tovább bővüljön. A szervezők nem gyártanak és nem adnak semmilyen papír alapú promóciós anyagot, a teljesítésért járó érem pedig újrahasznosított préselt falemezből készül. A „zöldülést” segíti az a döntés is, hogy QR-kódok kihelyezése helyett a Geogo webes alkalmazással történik a túra teljesítésének igazolása.