Egymillió csillag a szegényekért – Veszprémből indult a Karitász jótékonysági akciója

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász hagyományosan minden év decemberében csatlakozik az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akcióhoz, amely idén Veszprémből indult. A résztvevők gyertyákkal világították be a Szentháromság teret, ahol minden egyes égő gyertya a nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi – írja honlapján a Veszprém Megyei Önkormányzat.

Ez az alkalom lehetőséget teremt mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére, fontos számára a közösségünk és érdekli a szegény emberek sorsa. A gyertyákért felajánlott adományokból a Karitász a hátrányos helyzetűek téli megsegítésére fordítja. Ételosztások, élelmiszercsomagok, kályhák és tűzifa nyújt majd valódi segítséget családok százainak. A szolidaritási hét december 8-án Pápán zárul majd.

A katolikus karitatív akció egyébként 1998-ban Franciaországból indult a Párizsi Főegyházmegye kezdeményezéseként, amelyhez most 12. alkalommal csatlakozott a Veszprém- Főegyházmegyei Karitász.
Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az adventi időszak a szeretetnek és a családnak is az ünnepe. Mindannyian törekszünk arra, hogy jobban odafigyeljünk a másikra, és próbálunk segíteni, ahol csak tudunk.