Egymilliárdos balatoni fejlesztések Somogyban

Több mint egymilliárd forint értékű balatoni beruházásról született döntés a napokban. Forrásátrendezés segítségével valósulhat meg a Balatonfenyves – Buzsák – Csisztapuszta kisvasút fejlesztése, illetve a Balatonberény – Balatonszentgyörgy – Vörs kerékpáros útvonal kialakítása – számol be honlapján a Somogy Megyei Önkormányzat.

Balatonfenyves  650 millió forint támogatást nyert a Balatonfenyves – Buzsák – Csisztapuszta kisvasút fejlesztésére. A projekt keretében a jelenleg nem üzemelő Imremajor – Csiszta Gyógyfürdő szakasz pályaszerkezet újulhat meg, illetve a balatonfenyvesi állomás épületében, a vendéglátásra szolgáló hely korszerűsödik. A jelenleg szünetelő vonal visszaállításával a csak közúton megközelíthető Csisztafürdő ismét elérhető lesz vasúti vonalon is.

Balatonszentgyörgy a hétfői döntést követően több, mint 470 millió forintot fordíthat a Balatonberény – Balatonszentgyörgy – Vörs kerékpáros útvonal megvalósítására. A Balatonberény – Balatonszentgyörgy – Vörs kerékpáros útvonal létrehozásával a közlekedési, illetve a turisztikai, üdülési (Balaton Bringakörút – Kis-Balaton) célú kerékpározás feltételei egyaránt javulnak. Cél, hogy a biztonságos feltételek megteremtésével egyre többen pattanjanak nyeregbe.