Egymástól külön élő testvérek nyaralhatnak együtt a testvértáborban (feol.hu)

A “Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében tizenkilencedik alkalommal valósulhatott meg a “testvértábor”, ahol a saját családjukból állami gondozásba kiemelt, különböző településeken élő vér szerinti testvérek nyaralhatnak együtt Balatonfenyvesen.

 

A tábor július 29-én kezdődött, és augusztus 4-ig tart. Magánszemélyek támogatásával, valamint a különélő testvérek javára 2017 májusában megrendezett VII. Kortárs Művészeti Aukción, és a gyermeknapi Játékfesztivál süti-kuckójában befolyt összegből tudják finanszírozni a tábort azon testvérpároknak, akik a sors különös akaratából más-más településen és intézetekben nevelkednek.

Az 6-17 év közötti testvérek gyermekotthonból és nevelőszülőktől érkeztek Bodajkról, Csetényből, Iváncsáról, Polgárdiból, Velencéről és Székesfehérvárról. A tervezett programok részeként lesz kirándulás erdei kisvasúttal Somogyszentpál természetvédelmi területére, a gyerekek a balatonfenyvesi tanösvényt is végigjárják, és a kertmozizás mellett gyermekszínházi előadást is szerveznek.