Egyházi jótékonysági bálok a Balatonnál (zaol.hu)

Idén minden eddiginél több egyházi bál s farsangi mulatság várja a híveket, érdeklődőket a nyugat-balatoni térségben. A jótékonyság mellett a közösség erősítése is fontos célja ezeknek a programoknak.

A keszthelyi Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika február 9-én, pénteken 18.30-tól a Hotel Helikonban rendez jótékonysági bált, amelynek bevételéből a plébánia ministránsközösségét támogatják. Az esten a fiatalok adnak műsort, a talpalávalóról pedig DJ Tánczos István és Szendrődy Csobán szaxofonos gondoskodik – írja a zaol.hu.

A szomszédvárban, Hévízen a katolikus és a református közösség is szervez farsangi programot. A Szentlélek-plébánia ugyancsak jövő pénteken 18.30-tól Dorottya szeretetbált tart a Hotel Carbonában, az est fővédnöke dr. Udvardy György veszprémi érsek és Papp Gábor polgármester lesz. A program egyik különlegessége, hogy a vendégek négy kiváló térségi pincészet borait kóstolhatják meg.

A fürdőváros református gyülekezete a következő napon, szombaton 18 órától első ízben tart farsangi bált a Bibó István Gimnázium tornacsarnokában, a bevételből az idei ifjúsági és gyermektábor megszervezését támogatják. A vendégek láthatják a Dóra and Lara táncformációt, illetve Kepli Józsefné Valika és meglepetésvendége bohózatát, a zenéről és a hangulatról az est során a Carlos Band gondoskodik.

Közös e három egyházi programban, hogy a szervezők a konkrét jótékonysági cél mellett a közösséget szeretnék erősíteni, s még szorosabbá tenni az egyház és a hívek közötti kapcsolatot.