Család és karrierpont Keszthelyen: egyensúlyban a család és a munka (zaol.hu)

Atipikus foglalkoztatási lehetőségek megtalálásában – például részmunkaidő vagy távmunka -, képzésekkel, baba-mama programokkal segíti a Keszthelyen és térségében élő nőket a csütörtökön átadott Család és karrierpont. A Fő téren található iroda célja, hogy javítsák a nők munkaerőpiaci helyzetét, megvalósuljon a család és a munka egyensúlya.

A színház mögötti, Bem utcai parkoló felől közelíthető meg a Család és karrierpont, melyet az önkormányzat megbízásából a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft. több szervezettel összefogva egy uniós pályázat kétszáz millió forintos támogatásával hozott létre. Az iroda már két hónapja megkezdte működését: szakmai tanácsadással várják a munkavállalókat és munkaadókat, több civil szervezettel írtak alá együttműködési megállapodást és több programon is jelen voltak, hogy minél többen megismerjék az általuk nyújtott lehetőségeket. A hivatalos átadót csütörtökön tartották.

-Elindítottuk a Baba-mama találkozókat, amelynek a következő alkalma jövő csütörtökön lesz. A kismamák (akik gyermekükkel is jöhetnek) tájékoztatást kaphatnak a családi otthonteremtési kedvezmény lehetőségeiről, a keszthelyi bölcsődék működéséről, a Szemfüles Egyesület tevékenységéről, végezetül pedig szakmai és jogi tájékoztatást nyújtunk az atipikus foglalkoztatásról, a munkába való visszatérés lehetőségeiről – mondta el dr. Gábor Hajnalka szakmai vezető a megnyitón. 18 és 65 közötti nőket – elsősorban édesanyákat várja – akik szeretnének visszatérni a munka világába, akár néhány órás foglalkoztatással is. A bölcsődék és óvodák nyári szünete idején is tartanak majd olyan programokat, ahol édesanyák és gyermekeik lehetnek együtt. Előzetes bejelentkezésre jogi és pszichológiai tanácsadást is nyújtanak.

Ősztől pedig szakmai képzéseket (elsőként informatikait) indítanak, melyek a munkába való visszatérés lehetőségeit bővítik, az oktatások idején pedig gyermekfelügyeletet is biztosítanak. A megnyitón – ahol köszöntőt mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Nagy Bálint alpolgármester, valamint Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete alapítója – elhangzott az is, hogy az iroda minden szolgáltatása térítésmentes.

Az átadóünnepség után a Balaton Színházban munkáltatói workshopot tartottak és szakmai kerekasztal beszélgetést folytattak az együttműködő partnerekkel- számolt be a zaol.hu.