Egyelőre marad a tavaszias idő (Időkép.hu)

A hétvégi enyhe idő után a jövő hét is tavasziasnak ígérkezik – az Időkép előrejelzése szerint.


Vasárnap napközben elszórtan, este északon-északkeleten számíthatunk a megnövekvő felhőzetből kisebb esőre, futó záporokra. A szeles időben gyors felhőátvonulásokra számíthatunk, a hét utolsó napja is szeles marad: a délnyugati tájakat leszámítva sokfelé erős, néhol viharos erősségű lesz az északnyugati, nyugati szél. Délutánra 10 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn délnyugaton kevesebb, máshol több felhő lesz felettünk, kisebb eső, zápor elsősorban északkeleten alakulhat ki. Az erős nyugati-északnyugati szél a délnyugati régiók kivételével több helyen viharossá fokozódhat. Kora reggel a szélcsendesebb északkeleti és délnyugati tájakon -1, +5, máshol 6-11, napközben 12-17 fokot mérhetünk.

Kedden már naposabb időre van kilátás, említésre méltó csapadék sehol sem várható. A szél délnyugatira fordul, és még többfelé élénk, északkeleten és a Dunántúl déli részén erős lehet. Hajnalban -1 és +7, míg délután 12 és 18 fok közötti értékekre készülhetünk.

Szerdán is marad az enyhe, tavaszias idő 10 és 16 fok közötti maximumokkal. A napsütést délen zavarhatja több felhő, itt néhol gyenge eső, zápor is előfordulhat. Hajnalban helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. A délnyugati szelet délen és keleten, északkeleten erős lökések kísérhetik. A tavaszias idő várhatóan egész héten kitart.

További információk az időjárásról itt találhatók.