Egyedülálló technológiával épül társasház Balatonlellén (magyarepitok.hu)

Elérte legmagasabb pontját a Bayer Construct vállalatcsoport saját fejlesztésében és kivitelezésében megvalósuló, 50 lakásos társasház Balatonlellén. A Napfény Resort nevet viselő építmény az egykori SZOT-üdülő helyén, közvetlenül a vízparton jön létre.

(Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

A projekt bokrétaavató ünnepségén kiderült, a 2019 októberében kezdődött fejlesztés keretében a szocializmus időszakában létrejött balatonlellei üdülőépületet lebontották. A helyén egy modern, energiatakarékos, közvetlenül a szabadstrandhoz kapcsolódó, felsőkategóriás társasház és a hozzá tartozó parkoló épül – írja a magyarepitok.hu.

A két épületrészből álló projekt egyik különlegessége, hogy az A-épületrész földszint plusz hét emeletes magasságával Balatonlelle legmagasabb épülete lesz, természetes örökpanorámával a tóra. Az épület modern és innovatív dizájnt, illetve letisztult forma- és színvilágot kap. Mindkét épületrész legfelső emeletén különleges penthouse lakások kapnak helyet.

A beruházás különlegessége, hogy nemcsak Magyarországon, de Közép-Európában is itt vetették be először a betonacél hálós szerkezeti építést. Ennek során a teljes falszerkezet betonacél szerelését kiváltották, így a munkafolyamatoknál szokásos munkaerőállomány felével sikerült kétszeres kivitelezési sebességet produkálni.