Egy volt olimpikon bokszolóra dőlt rá a fal Hévízen

Hétfő délután egy ledőlő téglafal temetett maga alá egy munkást egy hévízi hotel felújítása közben. A Magyar Ökölvívó Szövetség után az Olimpiai Bizottság is megerősítette, hogy az áldozat Petrovics János egykori olimpikon bokszoló, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe – írja a 444.hu.

Petrovics ötvenkét éves volt. Tizenkét éves kora óta bokszolt, három felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, részt vett az 1991-es világbajnokságon és az 1992-es olimpián, ahol súlycsoportjában tizenhetedik lett. A kétezres években egy ideig külföldön élt, utolsó profi meccsét 2018 decemberében vívta Szlovákiában. Az elmúlt időszakban főleg építkezéseken dolgozott.

A „Guerrero” (Harcos) becenevű bokszoló egy korábbi interjú szerint kétszer is ült börtönben, amiről azt mondta: bár nem ajánlja senkinek, ott nagyon sok dologra rájött, és ez megváltoztatta a későbbi életét.

A baleset a Danubius hévízi hotelében történt kedden: az egyik beltéri medence közelében egy néhány méteres térelválasztó falat bontottak a munkások, amikor a fal másik oldalán álló Petrovicsra rádőltek a téglák. Újraélesztése sikertelen volt.

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt eljárást, a kormányhivatal emellett munkavédelmi hatósági vizsgálatot kezdeményezett.
***
A balesetről szóló korábbi híradásunkban a szálloda közleménye is olvasható.