Egy veszteséges cég újíttat fel egy veszteséges céggel egy balatoni hotelt (napi.hu)

A Céginfo.hu adatai szerint a balatonlellei szálloda felújítását megrendelő cég a 2018-as évet 144 millió, a tendernyertes 136 millió forint adózás előtti veszteséggel zárta – írja a napi.hu.

 

A budapesti székhelyű Caraman Real Estate Kft. újíthatja fel a Balatonlelle, Honvéd utcában található hétemeletes szállodát, nettó 1 milliárd 769 millió forintért.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Rebamey Holding Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A kiírás szerint a nyertes cég feladata a szálloda épület felújítása és korszerűsítése – részbeni átalakítása – a szükséges tervezéssel együtt. A felújítással érintett teljes hasznos alapterület: 10 790 négyzetméter.

A beruházásban nincs uniós pénz. A nyertessel szeptember 7-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a 4D Építész Stúdió Kft. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a megrendelő Rebamey Holding Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. 2011-ben alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. Egyedüli tulajdonosa Bertalan Anna Mária. A társaság a 2018-as évet 211 millió forint nettó árbevétel mellett 144 millió adózás előtti veszteséggel zárta.

A tendernyertes Caraman Kft. 2012-ben alakult, a jegyzett tőkéje 3 millió forint. Tulajdonosa a Knurow Property Kft. A kft. a 2018-as évet 40 millió forint nettó árbevétel mellett 136 millió forint adózás előtti veszteséggel zárta – olvasható a napi.hu cikkében.

Az mfor.hu a lellehotel.hu oldalra hivatkozva azt írja, hogy a felújításra a a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési  Program keretében csaknem 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Rebamey Holding Kft., ennek azonban az MTÜ által a Kisfaludy program oldalán nyilvánosságra hozott nyertesek listáján semmi nyoma.