Egy régi villa tetőszerkezete borult lángba Szántódon ma hajnalban

Kigyulladt egy régi épület tetőszerkezete Szántódon ma hajnalban. Az ingatlanban senki sem tartózkodott – tájékoztatta  a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a hirbalaton.hu szerkesztőségét vasárnap.

Bázelné Mihályka Szabina arról értesített, hogy a bejelentő előbb tűzijátéknak vélte az épület közeléből hallatszó zajt, melyről azonban gyorsan kiderült, hogy a tetőn lévő pala pattogása. Észrevette, hogy az épületből hatalmas lángok csapnak fel, ezért hívta a megyei katasztrófavédelem ügyeletesét. A siófoki hivatásos tűzoltók érkezésekor már teljes terjedelmében égett a Szent István utcai háromszáz négyzetméteres villa tetőszerkezete, ezért riasztották balatonfűzfői kollégáikat és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is.

Az oltási munkálatokat nagy körültekintéssel kellett végezni az egységeknek, mert a tetőszerkezet mintegy 80 százaléka megsemmisült, a mennyezet több helyen beomlott.

A megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint az épületben nem találtak senkit a mentést végzők. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

(11:10)