Egy hónap múlva RockBalaton fesztivál Fonyódon

Augusztus 8. és 11. között, négy napon keresztül Fonyód lesz a rock balatoni nyári fővárosa, hiszen ismét megrendezik a RockBalatont, amely évről-évre mágnesként vonzza a keményebb zenei műfaj kedvelőit – áll a szervezők közleményében.

 

Négy napon keresztül késő délutántól estig a magyar rockzenei élet legnagyobbjai és a legjobb feltörekvő rockzenekarok szaggatják a húrokat a fonyódi Piac téren kialakított fesztiválhelyszínen.

A fellépők között található a Pokolgép, a P. Mobil és Mobilmánia egykori tagja Rudán Joe, aki Fonyódra saját zenekarával és illusztris pályafutása legjobb dalaival érkezik. Az Alvin és a Mókusok idei sűrű koncertnaptárába a RockBalaton első napja is belefért, így a nyíregyházi punkok felrobbantják a színpadot Fonyódon is.

Az idén 25 éves Depresszió zárja az augusztus 8-i koncertnapot, akik már tavaly is elképesztő hangulatot csináltak a fesztiválon, hasonlóra számíthat a közönség 2024-ben is. Tavaly hatalmasat szólt az Acélszív, idén sem várható kevesebb az Ossian fonyódi koncertjétől, ők a harmadik nap fellépőinek listáját gazdagítják. De rajtuk kívül fellép augusztus 9-én a Nemzeti Hang és az Aurora is. A nemzeti rock első számú képviselője, a Kárpátia ismét tiszteletét teszi a rock nyári fővárosában, hiszen ők is fellépnek a RockBalaton harmadik napján, augusztus 10-én. Ott lesz az Omen és a Moby Dick is.

A fesztivál utolsó napja is tartogat rockzenei csemegéket, mert Junkies dalokkal robbantja be a kora esti koncertprogramot Szekeres és Barbaro, majd őket követi a nyíregyházi A Király halott, a viszonylag fiatal formáció könnyedebb hangzást és ütős dallamokat hoz Fonyódra.

Rocklegendákból nem lesz hiány a fesztiválon, hiszen a P. Mobil 50+ turnéjának állomása a RockBalaton. Olyan slágereket köszönhetünk a zenekarnak, mint a Nélküled, a Menj tovább, vagy éppen a Kétforintos dal, hogy csak néhányat említsünk a legismertebbek közül. Az idei RockBalatont a magyar heavy metal ikonikus képviselője, a Pokolgép koncertje zárja. A zenekar a közelmúltban adta ki új klipjét a Nem ért engem a világ című számához, amelyet Fonyódon is előadnak.

 

Rockergenerációk Fonyódon
A rock nagyjai mellett a feltörekvő tehetségek is színpadra lépnek a 2019-ben az Év fesztiválja címet elnyert RockBalatonon. A négynapos kőkemény zúzásban közreműködik és felejthetetlen szórakozást ígér a Classica, a Detonic, a Ős Messenger és a Király Halott.

 

Szórakozás az egész családnak
A 14 év alatti gyerekeknek idén is ingyenes a belépés a fesztivál területére szülői felügyelettel. A rendezvényünk családbarát, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre többen jönnek kisgyermekkel, családostul. A RockBalaton nem csak a műfaj kedvelőinek kedvez, hiszen évek óta jellemző az, hogy a négynapos fesztiválra sokan már napokkal korábban eljönnek és egész hetes nyaralássá bővítik azt. Idén is erre számítanak a szervezők, hiszen Fonyódon egy hónappal a rendezvény előtt már csak nehezen lehet szabad szobát foglalni, de a fesztiválozó rockerek szívesen szállnak meg a környező településeken is és érkeznek szórakozni vonattal, vagy éppen kétkeréken Fonyódra.

 

Zöldebb már nem is lehetne
Ha az nem lenne elég, hogy gyakorlatilag a zöldben építik fel a fesztivál fő helyszínét, a nagyszínpadot, még arra is odafigyeltek, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják magunk után. Az elsők voltak a nagyfesztiválok közül, akik bevezették az úgynevezett repoharat, amelyet idén ajándékba adnak a bérletes látogatóknak a belépéskor. S persze nem üresen, mert egy korsó sörre minden bérletet váltó fesztiválozó a vendégük.

***

A rendezvényt 2014 óta szervezik meg, egy év kivételével, amikor a pandémia miatt a rock sem düböröghetett 2021-ben. A RockBalaton fesztivál 2019-ben az Év Fesztiválja közönségszavazáson a 100 ezer látogatószám alatti kategóriában a megtisztelő első helyezést érte el a koncert.hu oldalon szervezett közönségszavazáson.