Lassan egy hete tartja magát a Balaton vízszintje

Az elmúlt napokban lehulló sok csapadék arra volt elegendő az aszályos hónapok után, hogy közel egy hete nem csökkent tovább a Balaton vízállása, ami a csütörtök reggeli mérések szerint 73 centiméter. Az elmúlt egy hónapban összesen 12 centimétert csökkent a tó vízszintje – mutatják a vizugy.hu adatai. A Balaton vizének hőmérséklete csütörtök reggel Siófokon 21,5 Celsius fok volt. Kellemes meleg idő várható, helyenként esővel.

A vízügy adatai szerint egy hónappal ezelőtt, július 25-én 85 centiméteres volt a Balaton vízállása, a táblázat a július 27-augusztus 25 közötti időszak vízszintalakulását mutatja (Forrás: vizugy.hu)

 

A met.hu előrejelzése szerint a Balaton-régióban jellemzően gyenge (3-10 km/h), időnként mérsékelt (15-20 km/h) változó irányú szél valószínű. Esetleges zápor, zivatar környezetében szélerősödés nem kizárt. Reggel, kora délelőtt még párás lehet a levegő, helyenként köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet is előfordul. Napközben napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Az erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből elvétve zápor vagy zivatar előfordulása nem zárható ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 29 fok körül alakul. Késő estére 22 fok köré hűl le a levegő.