Egy éves a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont

Hatvanezren csodálták meg a Balaton páratlan látványát az elmúlt egy évben a Balatonföldvári  magasparton, a Hajózástörténeti Látogatóközpont kilátójából. A 2016. július 1-én nyílt, hajó alakú épület sokak kedvence lett a balatoni látnivalók közül.

A nyitást nagy várakozás előzte meg, hiszen a Balaton parti település fennállásának addigi legnagyobb pályázati forrását nyerte el a beruházás megvalósításához, közel 500 millió forintot. A létesítmény üzemeltetésére az önkormányzat egy nonprofit kft-t hozott létre, melynek köszönhetően helyieknek és környékbelieknek biztosít munkalehetőséget.  A Hajózástörténeti Látogatóközpont több mint egy kilátó, hiszen programlehetőséget kínál a turistáknak – a nyári szezonon kívüli- téli időszakban is. Egész éven át tartó nyitvatartásával meghatározó látványosság a Balaton régióban. Az egyetlen olyan kilátó a tó körül, mely a fogyatékossággal élő emberek, kerekes székesek számára is elérhető, könnyen megközelíthető, hiszen az egész épület akadálymentesített. Az elmúlt egy év során számtalan, rendezvénynek, programnak a helyszínéül szolgált látogatóközpont. A társadalmi szerepvállalás jegyében az Autizmus világnapján kék színben ragyogott az épület. A balatonföldvári lakosoknak egy hónapon keresztül ingyenes belépéssel kedveskedett a város.

A dicséretek, elismerések, gratulációk mellett észrevették és meghallották a jobbító szándékú kritikákat, észrevételeket, javaslatokat. Ezért is bővült a játszótér, készült új terepasztal és nyílt ajándékbolt – áll az üzemeltetők által a hirbalaton.hu- hoz eljuttatott sajtóanyagban.