Egy év kihagyás után ismét lesz KeszthelyFest

Egy év kihagyás után ismét mediterrán hangulat, fények, illatok, ízek és persze dallamok  kavalkádja tölti meg július első hétvégjén a Balaton fővárosának patinás, történelmi belvárosát. A  hetedik alkalommal megrendezésre kerülő KeszthelyFest három estéje kellemes környezetben nyújt  tartalmas kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak egyaránt – olvasható a szervezők hirbalaton.hunak küldött közleményében. 

 

A nagyobb koncerteket idén új helyszíneken rendezik meg. A gimnázium udvarába  beköltöző Keszthely színpadon a Group’n’Swing zenekar, Dallos Bogi, Rácz Gergő és a Szabó Balázs  Bandája ad koncertet, míg a művelődési központ udvarában felállításra kerülő Jazz színpadon – a helyi  kiválóságok mellett – fellép a már többszörösen díjazott, különleges hangzásvilágot képviselő  Perpētuum, a Horányi Julival kiegészülő Swing à la Django és a fiatal jazz generáció színe-javához  tartozó Enyedi Sugárka Jazz Tett. A sétálóutcában, a Korzó cukrászda teraszán akusztikus duók és  szólisták koncerteznek majd.

A hagyományos helyszínek közül az Amazon Ház udvara koraeste még a gyermekeket várja  koncertekkel, bábelőadással és hagyományőrző játszótérrel, de a helyi zenekarok esti koncertjei már  inkább a felnőtt generációnak kínálnak tartalmas szórakozást. Az udvarban továbbá elismert helyi  kézművesek és rövid gasztronómiai bemutatók is helyet kapnak. A Nyugat-Balatoni Mozaik  elnevezésű program célja, hogy koncentráltan mutassa be Keszthely és a tágabb környék gazdag  kulturális kínálatát.

A KeszthelyFest-tel párhuzamosan, a sétálóutcában idén is hazánk különböző borvidékeiről  érkező kiváló borászatok és a hagyományos gasztronómia képviselői, míg a Fő téren a modern  ízlésvilágot képviselő food truck-ek garantálják a változatos és minőségi étel- és italkínálatot. A  KeszthelyFest közönsége zalai és környékbeli kézművesek portékáival, illetve látványos  épületfestéssel és díszkivilágítással is találkozhatnak a rendezvény mindhárom napján. A városközpont éttermei, kávézói és kereskedői pedig meghosszabbított nyitvatartással és zenei  meglepetésekkel várják a látogatókat.

A KeszthelyFest valamennyi programja díjmentesen látogatható! A Vajda udvart, a Goldmark  Károly Művelődési Központ udvarát és az Amazon Ház Látogatóközpont programjait kizárólag  védettségi igazolvánnyal (kártya vagy applikáció) rendelkezők látogathatják, illetve 18 év alattiak csak  védett személy kíséretében léphetnek be ezekre a rendezvényhelyszínekre – áll a közleményben.