Jönnek, mennek a hidegfrontok, de így is marad a meleg idő (Időkép.hu)

Változékony, de többnyire meleg időre van kilátás a Balatonnál a következő napokban – az Időkép előrejelzése szerint.

 

A hétfő délelőtti napsütés után napközben egy hidegfront hatására megnövekedhet a felhőzet, és nyugaton, északnyugaton helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak, majd este néhol északon is. A nyugatira, majd északnyugati forduló szelet többfelé élénk, erős, néhol esetleg egy-egy viharos lökés is kísérheti. Délután 27 és 32 fok között alakulnak a maximumok.

Kedden néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 24-28 fokra van kilátás. A napos időt időnként fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg, de említésre méltó csapadék nem várható. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, néhol erős lehet.

Szerdán a napsütésé lesz a főszerep, kevés felhő lesz felettünk. Csapadék nem valószínű. Már csak helyenként élénkülhet meg a szél. Hűvös lesz a reggel, északon néhol 10 fok alatti minimumok is lehetnek. Délután viszont már 25-30 fok ígérkezik.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de csak délután elszórtan az Alpokalján fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. A szél túlnyomórészt mérsékelt marad, délután 27-32 fok valószínű.

Pénteken előreláthatólag egy hidegfront érkezik, de átmeneti lehűlést csak a lokális csapadék hozhat. Feltámad a szél, rövid ideig tartó záporok, zivatarok alakulhatnak ki.