Egy autóval hárman buktak le egymás után

Az elmúlt hosszú hétvége folyamán több esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél. A siófoki rendőrök 2021. április 4-én késő este Siófok belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, amiben három fő utazott. A húszéves sofőrnél pozitív eredményt mutatott az alkoholszonda, ezért elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. Ezt követően még kétszer fennakadt a “hálón” ugyan ez a kocsi, különböző sofőrökkel.

Ugyanezt a gépkocsit a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Zamárdiban igazoltatták másfél órával később, amit ezúttal egy 21 éves zamárdi lakos vezetett, akinél a szonda ismét pozitív értéket jelzett. A járművezetőt szintén a rendőrkapitányságra állították elő.

Ugyanezen az éjszakán az autót a balatonföldvári körzeti megbízottak is intézkedés alá vonták, amit akkor már egy 34 éves férfi vezetett. Az egyenruhások vele szemben is alkoholszondát alkalmaztak, ami szintén pozitív eredményt mutatott, ezért a zamárdi lakost is a Siófoki Rendőrkapitányságra állították elő.

A rendőrök mindhármukkal szemben ittas vezetés bűncselekmény elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást.