Egészségnappal indulnak Kéthelyen az őszi programok (inforegio.hu)

A nyári pihenés után újra rendezvényektől lesz hangos Kéthelyen a művelődési ház. A turistaszezon időszakban a Balaton-parti településeken egymást érték a rendezvények, a nyári szezonzárás után megkezdődnek a különböző őszi programok.

Az idei évben újdonságként Sport és egészség napot szerveznek, szeptember 21-re. A Rubint Rékával kezdődik a reggeli torna, majd közös jóga, senior örömtánc, gyógytorna, baba sarok, szűrő sátor várja az érdeklődőket – írja a település honlapjára hivatkozva az inforegio.hu.  Helyi csapatok egészséges étel főzésében mérik össze tudásukat, ezzel is népszerűsítve az egészséges életmódot. A program kapcsolódik a Kristinus Jótékonysági Terepfutás és Piknikhez, hisz a futók útvonala áthalad a rendezvény helyszínén.

Az őszi rendezvények közül a legnépszerűbb, és nagyon sok vidékit is vonzó a szüreti felvonulás és bál. A rendezvényt hagyományosan október első szombatján, azaz 5-én tartják meg, amikor népviseletbe öltözött lányok-asszonyok mellett nagyon sok vendég járja végig a települést lóháton, lovas kocsin, és erre a célra kialakított traktorokon. Közösen ünnepelik a szüretet, és nagyon finom kéthelyi borokat. Az estét jó hangulatú bállal zárják.

A közösségi programok mellett a kéthelyi önkormányzat folyamatosan dolgozik a fejlesztéseken. A napokban átadott bölcsőde mellett heteken belül elkészül a zártkert egyik fő csomópontjának betonozása, szeptember végén megtörténik az őstermelői piac épületének műszaki átadása, a művelődési ház udvarának térkövezése. Emellett dolgoznak a közvilágítás bővítésén, a temetői utak megvilágításán, buszmegállók, hirdetőtáblák cseréjén, külterületi utak karbantartásán – adja hírül az inforegio.hu.