Egész évben Balaton: karácsonyi programoknak adhat otthont a zánkai Erzsébet-tábor

Idén először az állami támogatással felújított zánkai Erzsébet táborban valósulhatnak meg az Erzsébet-karácsony programjai, amelyekre már várják a jelentkezéseket. A korábban egynapos Erzsébet-karácsony programjait 2021-ben újításként többnapos, ottalvós programsorozatként tartja meg az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány az épületek téliesítésének és az új, valamint felújított programhelyszíneknek köszönhetően. 

(Fotó: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány)

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közölte: a gyerekekre egy időben még több kulturális és szórakoztató előadás, valamint szabadidős és adventi program vár decemberben hét alkalommal. Az Erzsébet-karácsonyra magyarországi köznevelési, továbbá gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények jelentkezhetnek 1-8. évfolyamon tanuló gyermekcsoportokkal. Jelentkezni az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz online felületen lehet.

A programokat, az iskolások utazási költségét, valamint a program ideje alatti étkezést és a hazaútra való hidegcsomagot is biztosítja a szervező Erzsébet Alapítvány. Négy év alatt összesen mintegy 25 ezren vettek részt az Erzsébet-karácsonyon, most összesen mintegy 8 ezer vendéget várnak.

Az Erzsébet-karácsony az állami támogatással működő Erzsébet táborok program részeként 2016-ban indult, és az Operától kezdve a Művészetek Palotáján, valamint a Fővárosi Nagycirkuszon át, a Papp László Budapest Sportarénáig számos helyszínen kínált szórakoztató és kulturális előadásokat a gyermekek számára.

A Zánkai tábor felújításáról itt írtunk korábban, a szállás és kiszolgálóépületek megújulásáról ebben a cikkben, a Fórum épületeinek rekonstrukciójáról pedig ebben az írásban számoltunk be.