Nemcsak meglovagolta a dubai csoki őrületet, hanem annál többet tett egy balatonlellei étterem tulajdonosa. Amióta szó szerint berobbant a köztudatba a dubai csoki, mindenki csodájára jár és meg akarja kóstolni. Farkas Bálint viszont valami újat hozott létre: ő megalkotta a dubai burgert.
Nemcsak roppanós és finom, hanem különleges burgert talált ki egy Balaton környékén működő étterem csapata. Farkas Bálint 5 éve üzemelteti a saját éttermét, mindig új ételt talál ki az étlapjára, hogy színesítse a repertoárját, karácsony előtt pedig grandiózus ötlettel állt elő a társaival: a dubai csoki helyett, dubai burger került a menüjükre – írja a Ripost.
A dubai csokiért most mindenki odavan, ezért gondoltuk elkészítjük a saját verziónkat. Bár a csoki édes, a dubai burger nem, van benne marhahús, arra pakoltuk rá a csoki összetevőit. – árulta el a Ripostnak Farkas Bálint, a Burger’Z Bar tulajdonosa.
Nem túlzás, hogy egész Balatonlelle csodájára járt az ételnek: az étteremvezér szerint roppanós ízélményt hoztak létre. A hamburgerben a világhírű édesség összetevői találhatóak meg. „Törekedtünk arra, hogy a dubai csoki összetevőivel alkossuk meg. Benne van a kadayif tészta, a tahini és a pisztáciakrém is. Valamint megszórtuk zöldes, ehető csillámporral is” – mondta Bálint.
Buci, házi pisztáciás majonéz, jégsaláta, házi marhahús pogácsa, cheddar sajt, paradicsom, pirított kadayif tészta, amit tahinibe és pisztáciakrémbe forgattak – így alkották meg a dubai burgert.
A férfi nem először kísérletezik az éttermében új ízekkel. Minden hétvégén mást eszel ki.
„Igyekszünk elszakadni a hagyományos burgertől. Legutóbb házi Mac and cheese-t (amerikai sajtostésztát) készítettünk és spanyolos burgert is kínáltunk már chorizo kolbásszal, de az olasz hamburgerunk parmezám sajtos, pesto szósszal is nagyon népszerű volt. Mindig újítunk valamint Általában egy fő összetevő köré építjük az ételt, a mostaninál a kadayifra fókuszáltunk” – árulta el az étterem tulajdonosa.
Bár a dubai burgert hamar elkapkodták, lehet, hogy jövőre újra visszatér a szenzációs étel.
Ez egy nagyon különleges burger, nem nagyon csináltak még ilyet. Könnyen lehet, hogy újra kapható lesz vagy feltesszük állandóként az étlapra. – zárta szavait Bálint.