DRV: vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás – ingyenes konferencia

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az európai uniós forrásból finanszírozott, Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában elnevezésű projektje keretében konferenciát szervez a működési területén lévő önkormányzatok, nevelési, oktatási intézmények, civil és egyéb szervezetek képviselői (település- és intézményvezetők, tanárok, környezetvédelemmel foglalkozó munkatársak stb.) részére 2022. május 18.-án Zamárdiban – derül ki a társaság közleményéből.

A program helyszíne és időpontja: 2022. május 18. szerda, Zamárdi, Hotel Wellamarin****

A program keretében a DRV Zrt. munkatársai és vendégelőadók tartanak előadásokat a környezettudatos szennyvízelvezetésről és -kezelésről, a szennyezések megelőzéséről, a használt sütőolaj begyűjtését és hasznosítását támogató CseppetSem! programról, a vízbázisaink védelméről, valamint a fenntarthatóságra nevelés lehetőségeiről, továbbá az eseményen bemutatjuk a fent hivatkozott projektet és a DRV zamárdi telephelyén épülő Vizek háza élményparkot.

Részvételi feltételek:
A programon történő részvétel díjmentes, és egy intézményből többen is jelentkezhetnek.
A jelentkezéseket írásban, a kommunikacio@drv.hu e-mail-címen várják.
A jelentkezéseket azok sorrendjében, a szabad helyek függvényében minden esetben e-mailben visszaigazolják, a programon történő részvétel kizárólag e visszaigazolás birtokában lehetséges.

PROGRAM:
08:30–09:00 ÉRKEZÉS, VENDÉGFOGADÁS
09:00–09:30 A KEHOP 2.1.7-PROJEKT BEMUTATÁSA – KOVÁCS ANITA, DRV ZRT.
09:30–10:15 KEZDEMÉNYEZÉSEK ÉS ESZKÖZÖK A FENNTARTHATÓSÁGRA NEVELÉSHEZ – MATOLCSY MIKLÓS*
10:15–11:15 VÍZBÁZISVÉDELEM A DRV ZRT. ÁLTAL ÜZEMELTETETT VÍZBÁZISOKON (A KLÍMAVÁLTOZÁS TÜKRÉBEN) – BÜKI ATTILA, DRV ZRT.
11:15–12:00 SZENDVICSEBÉD
12:00–12:30 CSEPPETSEM! PROGRAM – CSERHÁTI LÁSZLÓ**
12:30–13:30 CSATORNAILLEMTAN, AVAGY A KÖRNYEZETTUDATOS SZENNYVÍZELVEZETÉS ÉS -KEZELÉS NAPJAINKBAN – NAGY RÓBERT, DRV ZRT.
13:30–14:00 KÖTETLEN BESZÉLGETÉS
(A DRV Zrt. a változtatás jogát fenntartja.)
*Matolcsy Miklós, a PontVelem Kft. ügyvezetője
**Cserháti László, a CseppetSem! használtsütőolaj-gyűjtési program vezetője