DRV: 14 nagybeteg gyermek kívánsága teljesülhetett

2021 márciusától kezdve összesen 6335 vízfelhasználó döntött az online csekkbefizetés mellett, amelynek köszönhetően a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. több mint hárommillió forinttal támogatta a Csodalámpa Kívánságteljesítő Alapítvány munkáját. Ezzel 14 nagybeteg gyermek legfőbb kívánsága teljesülhetett – áll a társaság közleményében.

 

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. 2021-es e-számla-kampánya december 1-jén ért véget. A tavalyi év végéig 6335 felhasználó regisztrált a Díjnet szolgáltatásra, és a DRV Zrt. minden regisztráció után 500 Ft-ot utalt a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány számára. A kezdeményezésnek köszönhetően a víziközmű-társaság összesen 3.167.500 Ft-tal támogatta az alapítvány munkáját, amely összegből 14 nagybeteg, rendszeres kórházi kezelésre szoruló gyermek legnagyobb kívánsága teljesülhetett.

A Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány megalakulása óta már több mint 4300, 3 és 18 év közötti, életveszélyesen beteg, Magyarországon gyógykezelt gyermek álmát váltotta valóra. Tevékenységüknek köszönhetően a gyerekek találkozhattak kedvenc színészükkel, énekesükkel vagy sportolójukkal, kipróbálhattak valami egészen új dolgot, vagy hozzájuthattak egy régóta áhított játékhoz, elektronikai, sport- vagy a tanulásukhoz szükséges eszközhöz is.

A DRV Zrt. jóvoltából a tavalyi évben újabb 14 gyermek kívánsága teljesült. Közülük a 7 éves Márk és a 8 éves Bálint tabletet, a 15 éves Krisztián és Levente, valamint a 12 esztendős Panna egy-egy laptopot, Csaba számítógépet, Viktória telefont, Barnabás Nintendo játékokat, a 13 éves Csanád egy legó-autómodellt, a vaksággal élő 17 éves Levente pedig színfelismerő és fényerősségjelző készüléket kapott, míg a 15 éves Máté életében először vehetett részt sétarepülésen. A 6 éves Ábris Noel már a vadonatúj dobfelszerelésén gyakorol, a 14 éves Blanka már az új fényképezőgépe segítségével ismerkedik a természetfotózással, a 17 éves Liza pedig a sikeres KRESZ-vizsgájának köszönhetően egy lépéssel közelebb került a jogosítványához.

A kívánságok teljesítéséről készült fényképes beszámolók az alapítvány weboldalán olvashatók.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-vel való együttműködésünknek köszönhetően újabb 14 nagybeteg, gyakran folyamatos kórházi ellátásra szoruló gyermek kívánságát teljesíthettük. Egy tablet, fényképezőgép, legó vagy akár egy sétarepülés sok örömet, motivációt és erőt ad a gyerekeknek a betegséggel nehezített mindennapokhoz” – mondta el Patzauer Éva, a Csodalámpa alapítvány ügyvezetője.

Az online vízdíjszámlára való átállásra ösztönző kampány idén is folytatódik a társaságnál, ebben az évben értékes tárgynyereményeket sorsol majd a DRV azon felhasználói közt, akik a kényelmes, biztonságos és környezetkímélő elektronikus számla mellett döntenek.

 ***

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, amely 378 településen több mint 844 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, továbbá 218 településen közel 625 ezer ember számára gondoskodik a szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról. A többségi állami tulajdonú vállalat Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében szolgáltat.