Drótparipák hétvégéje Balatongyörökön (sonline.hu)

Augusztus utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig a drótparipák hazai fővárosa Balatongyörök lesz, ahol számos kerékpáros és zenei programmal várják az ide tekerőket. A biztonságos közlekedés élménye mellett az egészséges életmód kialakításában, a testi és szellemi kondíció megőrzésében, megerősítésében is jelentős szerepet tölt be a kerékpározás – hirdetik a szervezők.

Az I. Országos Kerékpáros Találkozón és Fesztiválon augusztus 25-én pénteken a garantált jó hangulatról Rock & roll show-val a Győri Nemzeti Színház művészei, majd a Happy Gang gondoskodnak, majd éjjel nagyszabású retro diszkóba csap át a buli.

Másnap, augusztus 26-án szombaton délelőtt 10 órakor laza kerékpártúrák indulnak el. A bringázás szerelmesei délután kettőkor megismerkedhetnek a kerékpár történetével. 17 órakor indul Keszthelyre a nagyszabású jótékonysági célokat szolgáló kalapostúra. Este fél nyolckor a Mystery Gang adja meg alaphangulatot, amit Ganxsta Zolee-val és a Kartell-el hág a tetőfokára, majd levezetésként diszkó hajnalig.

Az I. Országos Kerékpáros Találkozó és Fesztivál augusztus 27-én, vasárnap reggel kilenckor össznépi reggelivel és azt követően közös kerékpártúrával folytatódik.

A nyár nagy bringás eseménye mindegyik napon számos érdekes, hasznos információt, új ismereteket, tartalmas szórakozást kínál. Vetélkedők, kvízjátékok, bringaszerelési oktatás, extrémsport-bemutatók, kerékpár-szépségverseny, KRESZ-képzés, bikarodeó, hennafestés, tetoválás, sörbicikli, mellett a résztvevők megismerkedhetnek a kerékpáros-szervezetekkel, továbbá betekintést nyerhetnek a magyarországi és uniós kerékpárút-fejlesztési tervekbe.

Az esemény fővédnöke: Révész Máriusz kormánybiztos.

Tizennégy éves kor alatt a részvétel ingyenes.