Drónt is bevetett a rendőrség Siófokon (siofok.hu)

Az elmúlt héten összehangolt akciót hajtott végre a rendőrség Siófok és Fonyód vonzáskörzetében, a június 24-i ellenőrzés során több mint kétszáz szabálysértővel szemben léptek fel.

 

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről – írja a siofok.hu.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. június 24-én Siófok és Fonyód vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőröknek többek között gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt 203 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést nyolc civil gépkocsi, tíz járőrautó, hat sebességmérő berendezés és egy drón segítette.