Drogot árult egy balatoni fesztiválon, öt évre ítélték (sonline.hu)

Ítéletet hoztak egy balatoni drogterjesztő ügyében a Siófoki Járásbíróságon a napokban. A Balaton Sound fesztiválon tavaly kábítószerrel kereskedett egy holland turista, aki több csomag kiporciózott extasy tablettával és több pakett kokainnal a táskájában akart kisétálni a fesztiválról. Öt évet kapott – az ítélet nem jogerős.

A rendőrségi információs pultnál szolgálatot teljesítő siófoki és marcali kapitánynak tűnt fel a férfi furcsa viselkedése, így intézkedés alá vonták. A vádlottat a siófoki kórházba állították elő vizeletvételre, onnan azonban a hatósági őrizetből megszökött, és csak rövid keresést követően tudták megtalálni a rendőrök.

A járásbíróság az eljárás során mindvégig előzetes letartóztatásban lévő vádlottat kábítószer kereskedelem és fogolyszökés bűntettében mondta ki bűnösnek és vele szemben halmazati büntetésül 5 év börtönbüntetést szabott ki, valamint 5 évre a kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a vádlott és a védője eltérő minősítés megállapítása és enyhébb büntetés kiszabása miatt jelentettek be fellebbezést. A bíróság rendelkezése szerint a vádlott előzetes letartóztatásban várja az ügy jogerős befejeztét.