„Drogbulikat” szervezett a Balatonnál, börtönre ítélték (zaol.hu)

A Zalaegerszegi Törvényszék a 2022. április 28-i előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki „drogbulikat” szervezett.

A vádlott 2018 májusában Ausztriában egy koszovói ismerősétől – saját fogyasztásra és kereskedés céljából – különféle kábítószereket vásárolt, majd azt Szlovénián keresztül Magyarországra hozta és lakóhelyén elrejtette. Évi 5-10 alkalommal „drogos” összejöveteleket szervezett Balaton-parti településeken, amelyeken általában 10-12 fő volt jelen, akik a számukra átadott anyag árát kifizették. A férfi rendszeres haszonszerzésre törekedve árult amfetamint, extasy tablettákat, marihuanát, LSD bélyeget és kokaint, s ezek értékesítéséből tartotta fenn magát. A hatóság 2021 májusában a vádlott hegyi ingatlanának közelében lévő elhagyatott pincében kis mennyiségben, gyorszáras átlátszó tasakokba kiporciózott 3955 gramm növényi törmeléket, míg a lakóhelyén többek között 1 kg port, 174 gramm tablettát, 24 darab cannabis magot, 4485 eurót, 13.205.000 forintot, egy gázriasztópisztolyt és egy kardot talált. A lefoglalt és az értékesített kábítószerek együttes hatóanyagtartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak 2640,41%-a, de meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát is, annak 264%-a.

A Zalaegerszegi Törvényszék a történteket elismerő és a bűnösségét beismerő vádlottat bűnösnek mondta ki kábítószer-kereskedelem bűntettében. Ezért őt – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 6 év fegyházbüntetésre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá a férfinél lefoglalt készpénz teljes összegére vagyonelkobzást rendelt el, s kötelezte 5.776.603 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész tudomásul vették, így az jogerős – írja a zaol.hu.