Drezdából érkezett az idei első charter Hévízre (tvkeszthely.hu)

Megérkezett az idei első charter járat Németországból a Hévíz-Balaton Airportra. A gép 138 utast hozott a fedélzeten, akiknek egy része Hévízen, mások Zalakaroson vagy Bükkfürdőn pihennek a következő hetekben. A térségben nagyon népszerű a gyógyturizmus, és számos szolgáltatást kínálnak a vendégeknek.

 

Reggel 9 óra 10 perckor landolt a gép a zalai reptéren. 2023 első német charterjáratát vízsugárral fogadták a kifutópályán. A vendégek egy utazási irodán keresztül érkeztek Magyarországra. Hévízre főként az idősebb korosztály utazik, hogy igénybe vegyék a gyógyfürdő szolgáltatásait. Többen közülük rendszeresen visszajárnak a térségbe.

„Már nem először vagyunk itt. Szeretjük ezt a térséget, nagyon elégedettek vagyunk, és már vártuk az utazás lehetőségét. A következő géppel sajnos vissza kell mennünk, de lehet, hogy még jövünk idén.” – mondta egy érkető utas, Waltraud Oeberlich.

Európában több utazási iroda is szívesen szervez utakat Hévíz térségébe, hiszen a gyógyturizmus egyre népszerűbb. A méltán híres fürdőváros számos lehetőséget kínál a gyógyulásra, a gyógytó nem csak itthon, hanem külföldön is ismert és kedvelt. Németországból évtizedek óta érkeznek vendégek a városba, a pandémiát követően pedig ismét felélénkült az utazási kedv.

„A vendégeink, akik főleg idősebbek – nyilván Hévíz, Zalakaros, a gyógyfürdők miatt egy idősebb generáció, bennük nagyon erős ez az utazási vágy, a motiváció a gyógyulás iránt. Úgyhogy ők alig várták, hogy ismét jöhessenek Magyarországra, Hévízre, illetve a többi gyógytelepülésre.” – tette hozzá Molnár Ferenc cégtulajdonos, utazásszervező.

Hévízen az elmúlt évben folyamatosan emelkedett a vendégéjszakák száma. Ugyan a település érzi az orosz turisták hiányát, de igyekeznek más piacok felé is nyitni. Az idei év első három hónapjában havonta 5-10 ezerrel nőtt a vendégéjszakák száma, ez a szám várhatóan a nyári időszakban tovább emelkedik. A charter járat október elejéig közlekedik.

„Általában két hetes kúravendégeket hoz, sőt, lesz olyan, hogy három hetes kúravendégeket hoz, ami azt gondolom, hogy mindenki számára, tehát a város számára, a kereskedők számára, a szállásadók számára is fontos. Mint ahogy láthatjuk, itt nem csak a szállodákba viszik az embereket, hanem a magánszálláshelyekre is, úgyhogy én azt gondolom, hogy jól érinti a térséget. És reményeink szerint az elkövetkező időkben ezen a járaton vagy charteren kívül más desztinációkba is fogunk tudni indítani vagy érkezni fognak vendégek.” – tájékoztatott Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

A turisták lehetőséget kapnak arra is, hogy kirándulások keretében megismerjék a térséget. Egy hévízi utazási iroda szervez egész vagy félnapos túrákat. Emellett autóbuszain Drezdából is szállít utasokat Hévízre.

A Keszthelyi TV híradása itt megtekinthető.