Drágulás vagy áresés a balatoni ingatlanpiacon? (balatonfured.hu)

Tart-e még a balatoni ingatlan-bumm? A vízparti és panorámás ingatlanok még mindig kuriózumnak számítanak, itt a határ szinte a csillagos ég, de ettől függetlenül a balatoni ingatlanárak lassan normalizálódnak, sőt már recesszió van – mondja a Balatonfüreden huszonöt éve ingatlan irodát működtető Tanay család.

Az évek óta tartó füredi ingatlan-bumm ellenére nem nőtt a város lélekszáma, sokan nem titkoltan befektetési céllal vásároltak lakást vagy házat Balatonfüreden.

Egyre keresettebbek a nyugalmasabb háttérfalvak, illetve a kevésbé felkapott Balaton-parti települések. Balatonfüreden jelenleg egy új építésű lakás négyzetmétere 600-800 ezer forintba kerül a felső városrészben, ugyanez a parton egy milliónál kezdődik.

Telítődött a piac, lassan megint a vevők lesznek nyeregbe, kisebb túlkínálat is érezhető, ami az árakban is meg fog mutatkozni.

– A vízpart azért kuriózumnak számít, annál is inkább, mert összességében a Balaton eléggé beépítették már – egyebek közt erről beszél a Füred TV, riportjában egy ingatlanos.

Drágulás vagy áresés a balatoni ingatlanpiacon?