Dobozos balatoni borokat dob piacra Mészáros Lőrinc (hirklikk.hu)

Környezetvédelmi tematikára építi fel dobozos nedűket tartalmazó új termékcsaládját, a Bosseqet Mészáros Lőrinc Dereszla borászata – írja a hvg.hu-ra hivatkozva a Hírklikk.

 

A frissen bejegyzett márkanév alatt a Balaton környékéről származó szőlőkből készített borokat ifjabb Kamocsay Ákos borász készíti, és azokat palackozzák az aludobozokba – írja a HVG e heti számának Cégvilág című rovata.

Az amúgy a tokaji borvidéken tevékenykedő Dereszla Bortermelő és Értékesítő Kft. meghatározó tulajdonosa a Búzakalász Felcsút 66 Kft., az üzlettárs-ügyvezető, Kalocsai László részesedése nem éri el az egy százalékot. Kalocsai egyébként a közelmúltban vett meg egy 1782-ben alapított szőlőbirtokot Franciaországban a becslések szerint úgy 2 milliárd forintnyi euróért.

A lap szerint Mészárosék tényleg rámentek a zöld tematikára és úgy hirdetik az új boraikat, hogy az alumínium csomagolás kevéssé terheli a környezetet, mert az üvegek 70 százaléka a kukában végzi, míg az alumínium dobozok 70 százalékát újrahasznosítják – olvasható a portálon.