Divatos helynek számít a Balaton a hazaiak és a külföldiek körében is (Magyar Hírlap)

A múlt hétvégén rekordot döntött a balatoni strandok látogatottsága, rendkívül nehéz szállást találni annak, aki utazna. A Magyar Hírlap újságírója Joós Adéllal, a balatonalmádi Hunguest Hotel Bál Resort igazgatójával beszélgetett a megnövekedett forgalomról.

– Mind az előző, mind a mostani hétvégén telt házzal üzemeltünk, illetve üzemelünk. A vendégekről pedig elmondhatom, hogy a magyarok dominálnak, de egyre nő a külföldiek száma is. Sok az osztrák és német vendégünk, de egyre több kínai csoportot is fogadunk. Az egyéni foglalás esetén pedig egyre több az érdeklődő a szlovák, szlovén és cseh területekről.

– Mennyit költ egy átlag magyar család egy hétvégén, mennyit egy hét alatt?

– Egy hétvége alatt megközelítőleg száz-százötvenezer, egy hét alatt pedig háromszázötvenezer forintot. A mi vendégeink főleg a félpanziós ellátást részesítik előnyben, de van lehetőség all inclusive ellátásra is.

– Idén milyen kapacitáskihasználtsággal működnek?

– Szállodánk kilencvenszázalékos kapacitáskihasználtsággal üzemel, amely harminc százalékkal magasabb átlagárat eredményezett, állandó a magas foglaltság. A fesztiválok ideje alatt kiemelt az érdeklődés a szállások iránt, a fellépők is előszeretettel szállnak meg nálunk.

– Foglalás nélkül tudnak szobát adni?

– Előfordul, hogy valaki lemondja vagy nem érkezik meg, ebben az esetben tudunk szobát adni előre foglalás nélkül egy-két éjszakára. Azonban azt javasoljuk, a nyári időszakban foglalás nélkül ne induljon útnak senki. Telefonon éjjel-nappal elérhetők vagyunk, kollégáink szíves tájékoztatást adnak a szabad férőhelyek számáról.

– Mit gondol, minek köszönhető a Balaton felértékelődése?

– A jó országmarketingnek, a gasztronómiának és a boroknak, illetve a tömegeket megmozdító fesztiváloknak. A külföldi piachoz viszonyítva áraink még mindig jóval alacsonyabbak, valamint nagyobb a biztonság. Elmondhatjuk, hogy 2018-ban a Balaton divatos helynek számít, mind a hazai, mind a külföldi vendégek körében – mondta a lapnak Joós Adél.