Dinamikusan fejlődik Balatonakarattya (veol.hu)

Több százmillió forint kormányzati és saját erős ráfordítással korszerű és modern településközpontot hoznak létre Balatonakarattyán, ahol a héten adták át a Magyar falu program 30 milliós támogatásával teljesen megújult orvosi rendelő épületét – írja a veol.hu.

 

A településen egy teljesen új és korszerű településközpontot alakítanak ki, egyebek mellett orvosi rendelővel, közösségi házzal és polgármesteri hivatallal, felújított utcával.

Matolcsy Gyöngyi polgármester részletezte a frissen átadott orvosi rendelő teljes energetikai korszerűsítését, a tetőcserét, melyekhez 30 millió forintot nyertek el a Magyar falu programtól, és ötmilliót kaptak eszközfejlesztésre. A ház köré az önkormányzat parkolókat épített. Az épületben dolgozik a felnőtt háziorvos és a gyermekorvos, egy-egy asszisztenssel, és abban két szolgálati lakás is van, amelyekben az energiaköltség a felújítás miatt szintén csökken. Az épületben működik gyógyszertár és a mentőállomás is, így nagyon lényeges volt a ház rendbetétele.

Az alakuló új és modern településközpont a rendelővel, a bővülő közösségi házzal és polgármesteri hivatallal, a frissen aszfaltozott Köztársaság utcával a helyiek és az üdülőtulajdonosok kényelmét egyaránt szolgálja.

Détár Bianka képviselő, felnőtt háziorvos köszönettel beszélt a rendelőnél végzett munkálatokról, mely nagy változást hozott az életükbe, és jelentős energiamegtakarítással jár. Üdvözölte az új akadálymentesített rámpát, mely nagy szolgálatot tesz a mentőszolgálatnak is.

A megjelentek megnézték a bővülő közösségi ház és polgármesteri hivatal épületét is, melyhez a Belügyminisztérium Gazdaság-újraindítási Alapjától kaptak 200 milliós támogatást, amit az önkormányzat több mint 100 millióval kiegészített. A Magyar falu program mintegy 19 milliós támogatásával és az önkormányzat ötmilliós forrásából újraaszfaltozták a Köztársaság utcát, ahol helybeliek és üdülőtulajdonosok egyaránt élnek. Az utcában jelenleg már a szegélyt alakítják ki.