Díjmentes turisztikai állásportált indított az MTSZA (turizmus.com)

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) májusban indult CheckINN állásportálja gyors, kényelmes és felhasználóbarát szolgáltatást nyújt a turisztikai szektor munkaadói és álláskeresői számára – írja a turizmus.com. Az új szolgáltatásról Princzinger Pétert, az MTSZA elnökét kérdezte a lap.

Miért indított az MTSZA saját állásportált?

Eddig nem volt olyan önálló állásközvetítő oldal, amely kifejezetten a turisztikai szolgáltatók és a turizmusban állást keresők között igyekezett volna kapcsolatot létrehozni. Még 2019 végén kezdtünk el gondolkodni egy ilyen szolgáltatásról, amelyet azután 2020-ban a Covid-járvány elsöpört. Most, az újraindulást segítendő, még hasznosabb lehet ez a szolgáltatás, mégpedig munkaadók és munkavállalók számára egyaránt díjmentesen.

Mi volt az oldal fejlesztési koncepciója?

Technikailag egy mobilplatformra optimalizált weboldalról van szó, amelynél a gyorsaság és a könnyű használhatóság volt az elsődleges szempont. Célunk, hogy mind az álláshirdetők, mind az álláskeresők a legfontosabb szűrési feltételekkel, de a lehető legegyszerűbben találják meg a számukra megfelelő személyt, illetve céget. A rendszer automatikusan összekapcsolja az álláskeresőt a munkáltatóval, ha a preferenciáinak megfelelő új hirdetést adtak fel a rendszerben, és ugyanígy értesítést kap a munkáltató is, ha egy számára alkalmas jelölt regisztrált álláskeresőként.

A cikk folytatása itt elolvasható.