Díjazták Keszthely sportéletének kiválóságait (tvkeszthely.hu)

A város sportéletének kiválóságait ismerték el péntek este a Balaton Színházban. A rendezvény vendége volt Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár is, aki elismeréssel adózott az eredményeknek. A gálán idén először adták át a Keszthely Város Legjobb Testnevelő Tanára kitüntetést is.

A Pannon Egyetem Georgikon Karának kosárlabda edzője vehette át a Keszthely Város Sportjáért kitüntetést. Volf József nevéhez három NBII-es bajnoki cím, valamint az utcai kosárlabda elindítása fűződik, emellett öt játékost nevelt ki a magyar NBI-es-A ligás férfi kosárlabda számára. A versenyzők felkészítése mellett nagy figyelmet fordít a sportágat hobbiként űzőkre is.

Csikós József a Keszthely Város Legjobb Edzője díjat vehette át. A keszthelyi atléták edzőjének tanítványai több országos címmel büszkélkedhetnek, többen közülük a hazai válogatottba is bekerültek, részt vettek Európa- és világbajnokságokon, nemzetközi versenyeken is.

A Keszthely Város Legjobb Utánpótlás Edzője címet a BEFAG Erdész Lövészklub szakmai vezetője vehette át. Keczeli Zoltán tanítványai hosszú évek óta kiemelkedő eredményeket érnek el az Európa- és világbajnokságokon.

Idén először adták át a Keszthely Város Legjobb Testnevelő Tanára címet. Ezt a bizottság Gömbös Antal Tamásnak, a Csány-Szendrey iskola egykori oktatójának ítélte oda posztumusz. A kitüntetést özvegye vette át.

A Keszthely Város Legjobb Felnőtt Férfi Sportolója címmel Máté Tamást tüntették ki. A Keszthely Városi Diáksport Egyesület atlétája a felnőtt válogatottban öregbíti városa hírnevét. Junior Magyar Bajnok, magyar felnőtt ranglista vezető 200 méteren.

Major Veronikának ítélték oda a Keszthely Város Legjobb Felnőtt Női Sportolója címet. A BEFAG Erdész Lövészklub sportolója. Számos országos és Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet, csapatban világbajnoki címet is szerzett. A kitüntetést edzője, Keczeli Zoltán vette át.

Nagy Richárd Tamás vehette át a Keszthely Város Legjobb Ifjúsági Fiú Sportolója elismerést. A BEFAG Erdész Lövészklub versenyzője kitűnő tanulmányi és sportban elért eredményei miatt érdemelte ki a kitüntetést.

A Keszthely Város Legjobb Ifjúsági Leány Sportolója cím birtokosa idén Nett Vivien lett. A Kiscápák SE úszója hazai és nemzetközi versenyeken is kiváló eredményeket ért el, korosztályában országos csúcstartó. Kiváló tanulmányi eredményével és sportsikereivel érdemelte ki a díjat.

A Jó tanuló, jó sportoló kitüntető címet idén megosztva Raffai Kristóf, a Balaton Vívóklub Keszthelyi Szakosztályának párbajtőrözője és Péter Benedek a duatlon és triatlon kiemelkedő versenyzője vehette át. Mindketten kiváló tanulmányi eredményüknek és sportsikereiknek köszönhetik az elismerést.

A Keszthely Város Legjobb Csapata címet a KVDSE Triatlon Szakosztálya érdemelte ki. A csapat sportolói országos bajnoki címekkel büszkélkedhetnek, világ-és Európa-bajnokságokon is szép eredményekkel szerepeltek. A kitüntetést Dr. Kardos József egyesületi elnök és Péter Csaba edző vehette át.

A gálán részt vett és köszöntötte a sportélet kiválóságait Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár. Kiemelte, a keszthelyi sportolók eredményei mögött rengeteg munka, elköteleződés és kitartás van.

„2017 egy nagyon remek és sikeres év volt a magyar sport számára. Ezekből a sikerekből jócskán kivették a részüket a keszthelyi sportolók is, úgyhogy ehhez nagyon-nagyon gratulálok, és köszönjük szépen az áldozatos és kitartó munkát.” – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára.

További részletek ITT.