Díjazták a legjobb balatoni borokat (veol.hu)

Eredményt hirdettek a „Balatoni borok versenyén” pénteken, Balatonfüreden. A régió hat borvidékének 43 termelője versenyzett 158 mintával, közülük kerültek ki az  arany-, az ezüst- és a bronzdíjak.

A Balatoni Borrégió legjobb fehér bora a 2017. évjáratú Sauvignon blanc, a balatonlellei Garamvári Szőlőbirtokról, a régió legjobb vörösbora a 2015.-ös Ibituba lett, a balatonlellei Bujdosó Pincészetből, a legjobb pezsgőnek pedig a 2014. évjáratú Brut Nature, a balatonlellei Garamvári Szőlőbirtokról. Ezeket a borokat nagy arany díjjal is jutalmazták. Díjazták még a legjobb rozé-, és desszert bort, külön elismerést adott át a Balaton Fejlesztési Tanács, Veszprém bora pedig a badacsonytomaji 2017 -es Rózsakő lett a Borbély Pincészetből – számolt be a veol.hu.

A verseny az Agrárminisztérium, a Balaton Fejlesztési Tanács, a BSZ rendezésében, a Pannon Egyetem Georgikon Kara irányításával, és többek között a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmai védnökségével valósult meg.