Digitális térbe költözött a Balatoni Múzeum (TV Keszthely)

A keszthelyi Balatoni Múzeum népszerű oktató foglakozásai is szünetelnek a múzeum épületében,de a tudományos anyagokról nem maradnak le az érdeklődők. A koronavírus átírta a kulturális életet is. A tervezett programok ugyan elmaradtak az elmúlt öt hétben, de a Balatoni Múzeumban jelenleg is folyik a munka, amiből az érdeklődők is kapnak ízelítőt. A múzeum is a digitális térbe költözött.

Az állandó kiállítások mellett több időszaki kiállítás várta a látogatókat a Balatoni Múzeumban. A gyermekeknek szervezett családi napok, a hagyományokat ismertető foglalkozások mind nagyon népszerűek voltak. Különösen az óvodai, iskolai szünetekben telt meg gyermekekkel a múzeum. A múzeumpedagógiai foglalkozásokon is sok érdekes információhoz jutottak a gyerekek és pedagógusok egyaránt – olvasható a TV Keszthely összefoglalójában.

Lassan 10 éve kezdték meg a Balatoni Múzeum anyagának a digitalizálását. Ebből a közönség leginkább a képeslap és fotótárat ismeri, amiből már csaknem 80 ezer db került fel az internetre. Ez a gyűjtemény most nagyon felértékelődött, ugyanis az internetes statisztikák szerint a képeslap és fotótárat, a  3D gyűjteményt valamint a Balatoni Kincsestár oldalukat egyre többen látogatják – mondta el a TV Keszthelynek Havasi Bálint igazgató.

A Balatoni Múzeum készül az újranyitásra. Két időszaki kiállítást és a néprajzi gyűjteményt bemutató projektet szeretnék bemutatni. A kiállítások anyagának összeállítása mellett az építkezés is folyik.

A Balatoni Kincsestár látványtár projektnél az építkezések befejeződtek. Itt a belsőépítészeti munkák, a vitrineknek a berendezése, a műtárgyaknak a válogatása, restaurálása,rendezése zajlik bent a múzeumban.

Szeptembertől reményeik szerint meg fog nyílni a Balatoni Múzeum egyik új látványossága. Ez egy szabaduló szoba lesz, ami reméljük, hogy azt a korosztály szólítja meg, akiket talán a legnehezebb a múzeumba csábítani – adott tájékoztatást Havasi Bálint.