Demonstráció lesz Club Aliga közterületeiért

A balatonvilágosi Club Aliga közterületeinek kisajátítása ellen, a Balaton-part bárki által történő megközelíthetőségének megőrzéséért már többször felemelte a szavát az Aligai Fürdőegyesület, amely a közelmúltban aláírásgyűjtési akcióba is kezdett.  2021. november 26.-án, pénteken 15 órától demonstrációt szerveznek a Civil Kollégium Alapítvánnyal a helyi kultúrház melletti bisztrónál. (Balatonvilágos, Dózsa György út 1.)

Az esemény egy országos demonstrációsorozat része, amelyen az érvényes jogszabályokat figyelmen kívül hagyó beruházásokat lehetővé tevő, kiemelő kormányhatározatok ellen tiltakoznak az összefogó civil szervezetek. Az első ilyen tüntetés a budai várban volt november elején, ahol az aligai egyesület is felszólalt.

A “Parttalanul Aligán” nevű demonstráción többek között a olyan civil szervezetek is képviseltetik magukat, mint a Civilek a Velencei-tóért, STOP AVALON! TATA vagy a Fertő tó Barátai Egyesület. A demonstráció célja, hogy minél nagyobb társadalmi figyelmet szerezzenek az ügynek – áll a szervezők közleményében.