Decemberben kinyit a műjégpálya Balatonfüreden (balatonfured.hu)

December 6-án újra kinyit a város népszerű műjégpályája. A Zákonyi-parkban, 900 négyzetméteres jégfelületen, a tavalyi árakon lehet majd korcsolyázni.

Ha az időjárás engedi, azaz nem lesz tartósan 10 foknál melegebb, december 6-án megnyílik a műjégpálya, amelynek kialakítását már el is kezdték a Zákonyi-parkban. A tíz centiméter vastag jégrétegű, kivilágított jégpályán idén is lesz zene, működik majd büfé és korcsolyakölcsönző.

A műjégpálya minden nap 09-20 óra között lesz nyitva. A szolgáltatások árai változatlanok, azaz ezer forintba kerül egy felnőtt belépő, a diákok 700 forintért válthatnak jegyet, a füredi lakosok 50 százalékos kedvezménnyel használhatják a pályát, a 14 éven aluli helyi lakosok pedig ezúttal is ingyenesen csúszkálhatnak.

Egy igazi közösségi tér létesült itt, ezt a funkciót szeretnénk tovább erősíteni. Tavaly 17 ezer látogatója volt a jégpályának, rövid idő alatt a város egyik közkedvelt helye lett. Ha az időjárás nem szól közbe, egészen február végéig üzemeltetjük majd a műjégpályát

– mondta a balatonfured.hu-nak Holczer András, alpolgármester.

 

Az önkormányzat beruházásában két évvel ezelőtt létesült, 220 fő befogadására alkalmas szezonális műjégpályának az eső nem árt, viszont 10 fok felett a jég már károsodik, ezért a pálya működése részben függ az időjárástól.