Hagyományteremtő céllal indul idén a D-NAP(ok) gasztropiknik a Keszthely Yacht Kikötőben március utolsó hétvégéjén, melyen a Balaton neves és jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építő éttermei és a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja mindent a dödöllére tesznek fel – közölte a szervezőcsapat a hirbalaton.hu-val.
A rendezvény középpontjában a burgonya lesz, a mini gasztrofesztiválon minden vendéglátó elkészíti a saját dödölléjét, valamint egy szabadon választott ételt, ahol az egyetlen kikötés, hogy fel kell hozzá használni keszthelyi nemesítésű burgonyát.
Lesznek még helyi termelők, burgonyakutatók, előadások, vagány borok és még vagányabb borászok, DJ Sosemvolt legjobb zenéi, gyerekeknek játszósarok, krumplinyomda, jó időben ugrálóvár. (További infromációkat a szervező Paletta bisztrótól, illetve a budavarid@gmail.com címen lehet kapni.)
Az esemény időpontja: március 25. 12.00-20.00, március 26. 12.00-20.00
(20:52)