Csukás István mesehősei az óvodában

Újabb óvodát festett ki önkéntes segítőivel Dr. Mannheim Viktória, most Balatonszárszó volt a szerencsés. Csukás István mesehősei kerültek a falakra – írja őszi számában a Szárszói Hírmondó.  

Dr. Mannheim Viktória a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai karának volt docensnője, két kisfiú édesanyja, szabadidejében pedig gyerekkórházak és gyermekintézmények sivár falát festi mesefigurákkal. Hat évvel ezelőtt kezdte el a Ecsetre fel a Gyermekekért mozgalmat. A hatodik születésnap alkalmából pályázatot írt ki, olyan gyermek intézményeket keresve az országban, amelyek szívesen vennének egy ajándék falfestést. A közösségi médiában meghirdetett felhívásra 52 intézmény jelentkezett.

„Aki járt már Balatonszárszón, tudja, hogy a településen él Süsü megálmodója, Csukás István – meséli a Magyarország Kúlnak Viktória. – Nem volt tehát kérdés, hogy a falakat olyan mesefigurákkal szépítem meg, amelyek Csukásegy-egy történetéhez kapcsolódnak. A falfestésre a családom is elkísért, támogatták, hogy a nyaralásunk utolsó napjait itt töltsük. Egyszerűen úgy éreztem, hogy olyan sokan jelentkeznek, hogy amennyi időm és erőm van, teljesítem a kéréseket, amelyekből azóta is hetente akár hét-nyolc érkezik.” Két csoport van az óvodában, a Katica egy katicát, a Pillangó pedig pillangókat kapott bónusz ajándékba a csoportajtók közvetlen közelébe festve. Viktória ezt az utolsó pillanatban találta ki, már épp eltette volna az ecseteket és a festéket.

A festésben 16 önkéntes vett részt, ők Tabról, Siófokról, és Szárszóról érkeztek. Ez volt az első olyan óvodafestésem, ahol az óvodavezető és minden óvónő rész vállalt a munkában” – teszi hozzá Viktória, akinek munkáját egy helyi festékbolt festékkel támogatta.