Csúcstechnológiás rendezvényközpont épül Kaposvárott (Magyar Építők)

Elrajtolhat Kaposváron a belvárosi Dorottya-ház nagyszabású fejlesztése – derül ki a közbeszerzési adatokból. A korábban hotelként is működött épület nettó 903 millió forintos beruházás keretében teljes külső és belső felújítást kap – írja a magyarepitok.hu.

A beruházás során az összesen 1665 négyzetméteres egykori uradalmi ház teljes külső és belső műemléki igényű felújításon esik át. Megújulnak a fal- és padlóburkolatok, kicserélik a nyílászárókat, a földszintjen fogadótermet, múzeumi boltot és utcai terasszal kialakított kávézót is átadnak majd. Emellett irodákat és vizesblokkokat is kialakítanak. Az első emeleten egy 209 négyzetméteres holografikus technológiával felszerelt színháztér, valamint egy 205 négyzetméteres modern előadótér készül el, illetve kiszolgálóhelyiségeket is kiépítenek. A legfelső szinten egy teljes tetőszerkezet csere után tetőteraszt és játszóházat adnak át. A teljes épületgépészet modernizálása mellett egy akadálymentesített felvonóval is bővül az új rendezvényközpont.

A Dorottya-ház udvarán játszóteret és egy új, 446 négyzetméteres parkolót is kialakítanak.

Nagymúltú műemléket újítanak fel

Az 1700-as években épült Dorottya-ház nevét Csokonai Vitéz Mihály azonos című vígeposzáról kapja, melynek cselekményét egy itt lezajlott bál alapján írta meg a költő. Az Esterházy grófok somogyi birtokai központjaként szolgáló nemesi udvarház emeletét a 19. században építették fel, mai formáját pedig a múlt században történt átalakításokkal kapta meg.