Csopakon pop-up kertmozi nyílik

2021 augusztusában új kulturális helyszín mutatkozik be a Balaton-parton. A Pont Csopak kertmozi nem csupán egy vetítési helyszín, egy találkozópont lesz a kultúrára és kikapcsolódásra nyitott közönség számára. Egy művészeti és szórakoztató központ a csopaki lakosoknak, az itt nyaralóknak és szórakoztató programokra éhes idelátogatóknak – áll Budavári Dóra balatoni programajánlójában.

(Kép: Budavári Dóra)

 

A Csopak Üdülőfalu hátsó területén valamint a Csopak Kertmoziban megrendezett idei pop-up rendezvényekkel a szervezők ízelítőt és kedvcsinálót szeretnének nyújtani abból, amit a jövőben terveznek.

Az idei válogatásban Oscar-díjas dán filmet és a világ nagy fesztiváljain sikert arató izgalmas dokumentumfilmet láthatnak a nézők. A cél egy olyan szabadtéri központ kialakítása, ahol minden esemény egy kulturális és közösségi élmény. A vetítések sohasem önmagukban állnak: beszélgetések, koncertek, előadások, felolvasás, piac, borkostoló, képzőművészeti programok, közös alkotó tevékenységek kísérik őket, és együtt nyújtanak igényes szórakozást, közösségi élményt és kulturális mélységet, hogy akik eljönnek és részt vesznek egy eseményen maradandót kapjanak, amit hosszú ideig magukkal vihetnek és később lelkesen emlegethetnek.

A Pont Csopak szervezői tavaly Kaleidocs néven indítottak hibrid vetítés-sorozatot, és a kulturális élet számos területén rendelkeznek tapasztalatokkal.  Balogh Rita a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF)  egyik alapítója, valamint dokumentumfilmes producer, Fränk Barbara pedig televíziós műsorkészítő és független tartalomgyártó producerként tevékenykedik.

 

FILMEK:

Augusztus 6-7 (nyitóhétvége)

Még egy kört mindenkinek (Another Round) – dán Oscar-díjas tragikomédia

Maiden – díjnyertes dokumentumfilm

 

Augusztus 13-14.

A mi óriási kis farmunk (My Biggest Little Farm) – amerikai dokumentumfilm

Tobi színei – magyar dokumentumfilm

 

További info: ​​https://www.facebook.com/pontcsopak

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/pontcsopak_nyitohetvege