Csopakon happening-hangulat, nyarat idéző tömeg az utcákon (veszpremtv.hu)

Egyre nagyobb létszámban jelennek meg a Balaton partján fekvő településeken a nyaraló tulajdonosok elsősorban a koronavírus járvány miatt. A 2100 fős Csopak községben mintegy kétezer nyaraló ingatlant tartanak nyilván. Ambrus Tibor polgármester szerint nem az a fő probléma, hogy a járványt nem a nagyvárosokban kívánják átvészelni azok, akik most a tópartra látogatnak, hanem az, hogy kevésbé tartják szem előtt a veszélyhelyzetben kihirdetett kötelező viselkedési formákat.

A polgármester a Veszprém TV-nek elmondta, nyarat idéző tömeg van Csopak utcáin, az éttermek teraszán, és sorban állnak a fagyizónál. Ambrus Tibor nem azt kifogásolja, hogy a városokból, tömbházakból a Balatonhoz menekülnek a nyaralótulajdonosok, hanem – mint mondja – ebben a hétvégi hangulatban elfelejtik, hogy a fertőzésveszély miatt felelősek magukért és másokért is. Ha egy kétezres településen egyszerre 4-5 ezren kezdenek el élni, az megnöveli a fertőzésveszélyt – tette hozzá.

Csopakon minden kormányzat által előírt intézkedést bevezettek, sőt itt a szépkorúakról hétvégén is gondoskodnak, egyszer-használatos edényekben szállítva ki az ételt, biztosítva a kontaktus nélküliséget- a Veszprém TV híradása szerint.