Csokimikulással, szaloncukorral jutalmazták a szabályosan közlekedőket

Közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket tartottak Kaposváron, Siófokon és Barcson, az ellenőrzések december 8-ig tartanak – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság „Látni és látszani!” elnevezéssel hatodik alkalommal kampányol azzal acéllal, hogy felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára a balesetmentes közlekedésért. 

A gépjárművezetőkre kiterjedő fokozott ellenőrzés országszerte 2017. december 8-ig tart. Az akció időtartama alatt – az ahhoz csatlakozott szervizek és optikák bevonásával – a gépjárművek műszaki állapotának térítésmentes ellenőrzésére és a gépjárművezetők látásellenőrzésére van lehetőség.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az országos kampányhoz csatlakozva a látás és a láthatóság jelentőségére hívták fel a figyelmet 2017. december 6-án. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök – vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak – előírásszerű használatának ellenőrzésére.

Az ellenőrzések során a rendőrök több száz járművezetőt igazoltattak, ahol a szabályosan közlekedők a rendőröktől csokimikulást, illetőleg szaloncukrot kaptak ajándékba.

A kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk az esemény hivatalos weboldalán, a www.latnieslatszani.hu oldalon, valamint a Facebook-oldalon, a www.facebook.com/latnieslatszani címen, illetve a www.baleset-megelozes.eu weboldalon is megtalálhatóak.