Csillagfényes túra a Badacsonyon (likebalaton.hu)

Jártál már sötét erdőben? Hallottad a macskabagoly hangját? Láttad a parti fényekkel megfestett Balatont? Mi a Badacsony tetejére vezető esti túrán átéltük ezeket a különleges élményeket – írja a likebalaton.hu.

Az őszi erdőben sétálni egész más érzés, mint nyáron, ha ehhez még naplemente és a túra végére éjszakai sötétség társul, egészen egyedi élményben lesz részünk. Árvai Gáborral, a Badacsonyi Tourinform túravezetőjével a Badacsony tetejére, a Kisfaludy-kilátóhoz a szeptemberi holdfénytúra során mentünk fel. A Szegedy Róza-ház előtti gyülekezőhöz legközelebbi parkoló nem ingyenes, ne lepődj meg, de este tízig fizetned kell, ha ott hagyod az autódat.
A múzeum az idei évben zárva van, de a panoráma miatt érdemes már itt néhány fotót készíteni, este hatkor még világos van, de már mások a fények, mint a déli órákban.

Továbbhaladva a Kisfaludy-forrásnál friss vízzel töltheted meg a kulacsodat, szükséged lesz a folyadék utánpótlásra, mert bár nem hosszú túrára indulunk, de a szintemelkedés miatt bizony néha szaporábban vesszük a levegőt. A 4 km során nagyjából 250 méterrel magasabbra jutunk a kiindulási ponttól.
A Badacsonyon több kilométernyi turistaút-hálózat van, akár 4-5 órát is eltölthetünk a hegyen. A hegy szoknyájánál egy 12 km-es úton is kirándulhatunk, ehhez képest ez az esti túra a kis túrák közé tartozik csak.

Ranolder János püspök azt mondta, hogy a világ utazóinak el kell menni Földünk legszebb helyeire, és ha mindenhol jártak már, akkor el kell jönniük Badacsonyba, mert itt egyszerre látják az összes szépséget

Herceg Ferenc is azt hangoztatta, hogy bár Goethe egy művében a világ legszebb helyének a Palermo melletti Monte Pellegrinot nevezte meg, ez csak azért lehet, mert Goethe nem járt Badacsonyban.

A cikk folytatása – fotókkal – itt található.