Cserszegi fűszeresek Hévíz hivatalos borai az idén

51 pincészet 22 bora közül választották ki idén Hévíz Város Borát. Most először Hévíz Város Selection boráról is szavazott a zsűri – tájékoztatta a megmérettetést szervező Hévíz TDM Egyesület a hirbalaton.hu-t.

A szakmai zsűri munkájában Dr. Szakonyi József nemzetközi borbíráló, a Magyar Borakadémia tagja, a DHSR Hévíz és Aqua szállodák igazgató főorvosa, hévízi orvosnagykövet, Zámbó Tibor mesterszakács, a NaturMed Hotel Carbona F&B igazgatója, Kreil Vilmos a Festetics kastély Balatoni Borok Borházának vezetője, Miklós János a Kis Helikon Relax Villa & Le Petit Gourmet Restaurant Hévíz tulajdonosa és Karádi Szabolcs sommelier, a Hévíz TDM Egyesület elnökségi tagja vettek részt – írták közleményükben a szervezők.

A zsűri választása a száraz, fehér borok közül a Decsics Pincészet Cserszegi fűszeresére esett, így ez a Reziből származó bor viselheti a Hévíz Város Bora 2017. címet.

Újdonságként idén Hévíz Város Selection bora kategóriában is lehetett nevezni. Itt a zsűri hosszas újrakóstolás után végül a gyenesdiási Rádi Pincészet félédes Cserszegi fűszerese mellett döntött.

A Hévíz Város Bora 2017, valamint a Hévíz Város Selection 2017 kitüntetéssel ellátott borok április végétől lesznek kaphatók a Hévízi Tourinform Irodában, és elérhetők lesznek a legtöbb hévízi vendéglátóhelyen is.