Cseresznyevirág díjjal ismerték el a vidéki gasztronómia szereplőit (sonline.hu)

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület több, mint tíz évvel ezelőtti megalapítása óta fokozott figyelmet fordít a vidéki gasztronómia meghatározó képviselőinek, termelői közösségeinek, oktatási intézményeinek támogatására.

Meglátásunk szerint a turizmus és vendéglátás, mint iparág, szélesebb szerepet játszik egy ország gazdasági és társadalmi fejlődésében, hiszen alulról építkezve nem csak a benne dolgozókra van közvetlen hatása, hanem a hozzá kapcsolódó termelői, kereskedői, edukációs szakemberek és közösségek mellett a társadalom azon szereplőinek is jövő képet tud mutatni, akik esetleg valamilyen testi fogyatékkal vagy pedig, gyermekvédelmi szakellátásban élnek.

Csapody Balázs, az egyesület alelnöke elmondta: partnerükkel, a Toyota Sakura-val karöltve megalapították a Sakura (cseresznyevirág)- díjat, mellyel a kimagasló teljesítményt nyújtó vendéglátósokat, szakembereket szerették volna elismerni. Hozzátette: a hétfői, első alkalommal megrendezett díjkiosztó ünnepségen több somogyi szakember is elismeréssel gazdagodott. A szakmai oktatásban elért kimagasló munkáért a somogyi származású Kocsonya Kálmán vehetett át díjat, aki a felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola szakmai igazgató-helyettese. Elismerték azokat a szervezeteket is, amelyek tagjai a minőségi hazai nyersanyagok népszerűsítésében egész évben biztosítják az álltaluk vagy közösségük által megtermelt, feldogozott termékeket is. A Somogyi Helyi Termék Egyesület mellett a balatonfenyvesi Hubertus-Hof Hotel&Restaurant örülhetett az elismerésnek. Egy Sakura virágot kapott a fonyódi A Konyhám Stúdió 365, kettő Sakura virágot a kéthelyi Lokal47 étterem és bor bár és a balatonszemesi Kistücsök Kistücsök Food & Room és séfszobájuk.  A legmagasabb, három virágos díjat a tatai Platán Gourmet Restaurant kapta.

A teljes cikk itt elolvasható.